Fanbased: supporters of noshirt

 

Gun jezelf de best mogelijke voorbereiding

 

Succesvol zakendoen is topsport...

….toch gedragen veel professionals zich hier niet naar. Topsporters zijn continu bezig met het beste uit zichzelf te halen. Op zoek naar verbetering, elke dag weer opnieuw. Mentaal, fysiek, verbetering in materialen: alles kan het verschil maken tussen winnen en verliezen. Welke lessen kunnen zakelijke professional hieruit trekken?

Noshirt ging op zoek naar het antwoord. En kwam al snel uit bij Teun de Nooijer. Als deelnemer aan 5 Olympische Spelen weet hij als geen ander wat presteren onder druk betekent. Nu is hij actief als business coach met het bedrijf Fanbased. We vroegen hem naar de parallellen tussen business en sport.


"Topsport vraagt veel van een individu. Het gaat verder dan de fysieke uitdaging. Op mentaal vlak is er veel te winnen. Ook bij de voorbereiding op trainingsdagen en wedstrijden is het cruciaal om niets aan het lot over te laten. Dit is één van de belangrijkste lessen die wij in topsport hebben geleerd. En een les die goed toepasbaar is in het bedrijfsleven. We lijken bijvoorbeeld te vergeten dat rust van grote invloed is op een topprestatie, alsmede de juiste voeding.

Om het beste uit je jezelf en je professie te halen, is het belangrijk elke dag een verbetering te zien en te ervaren. Deze topsportmentaliteit gunnen wij elke organisatie en elk individu. Als medewerkers mentaal en fysiek sterk zijn en uitgerust worden met de beste materialen, zijn ze van grotere waarde dan wanneer ze afgemat en ‘ondervoed’ zijn. Het klinkt allemaal heel logisch, maar het is opvallend hoe weinig organisaties en professionals hier actief mee bezig zijn. Wat vaker naar topsporters kijken en hoe zij zich voorbereiden op cruciale wedstrijden, levert gegarandeerd direct resultaat.

Een paar concrete tips:

  • Als je moet kiezen tussen nog een uur aan een presentatie werken of een uur slaap, kies voor een uur slaap. Onze hersenen werken tijdens de slaap gewoon door. Het werk wordt dus toch wel gedaan. Maar je staat wel uitgerust te presenteren en reageert net iets minder geprikkeld op die ene lastige vraag.
  • Neem de tijd om een gesprek met een potentiële klant voor te bereiden. En dan niet alleen inhoudelijk. Bedenk ook eens hoe wil je dat het gesprek loopt? Welke bezwaren zou je gesprekspartner kunnen hebben? En hoe ga jij daar op reageren? Echt voor je zien hoe het gesprek loopt, voorkomt een zweetaanval en vergroot de kans op succes.
  • Zorg dat je altijd een kwartier voor tijd ergens bent. Een beetje oponthoud bij de balie is minder erg dan te laat komen. Bovendien heb je de tijd om te acclimatiseren.
  • Breng routine in je ochtendritueel. Een gehaaste en chaotische start zorgt voor een dito dag. 

Kleine dingen die een groot verschil maken. Ga voor winst!

Het team van Fanbased "

Ben je geïnspireerd door de tips en het verhaal? Kijk eens op de website van Fanbased.

Wil je direct starten met jouw ideale voorbereiding? Klik dan hier om de beste ondershirts voor jouw beste start van de dag te selecteren.Please wait...

Continue shopping View cart & checkout
Continue shopping View cart & checkout