Garantie

Niet tevreden? Geld terug!

De allerbeste onzichtbare ondermode voor heren maken. Dat is onze missie. Daarom gebruiken we alleen het beste materiaal en werken we met vakmensen. Mensen die oog voor detail hebben en onze shirts, shorts en sokken met de hand afwerken. Dat zie je en dat voel je, vinden wij. En we vertrouwen erop dat jij, onze klant, er ook zo over denkt.

Daarom mag je je bestelde shirts, shorts en sokken altijd 30 dagen uitproberen. Je mag ze dragen, wassen, drogen en wéér dragen. Zodat je zeker weet: dit zit goed.

Raak je er in die 30 dagen toch niet van overtuigd dat onze shirts, shorts of sokken je huidige shirts, shorts of sokken overtreffen? Of voldoet je bestelling om andere redenen niet aan je verwachting? Dan kun je je producten binnen 30 dagen na ontvangst omruilen. Retourneren mag natuurlijk ook. Hoe je dat doet lees je op de pagina ruilen en retourneren. We storten dan gewoon het aankoopbedrag (en de eventuele verzendkosten) terug op je rekening.

Heb je vragen over onze garantie of het retourproces? Of vraag je je af welke shirts, shorts en/of sokken (beter) bij jou passen? Bel of mail ons gerust! Wij helpen je graag verder.

 

Garantie

Op alle noshirt-producten is de wettelijke garantie van toepassing. Dat wil zeggen dat de producten moeten voldoen aan wat je er in alle redelijkheid van mag verwachten. Ben jij van mening dat dit niet het geval is? Neem dan contact met ons op, zodat er samen naar een oplossing kan worden gezocht.
 

Geschillencommissie Thuiswinkel

Indien je een klacht hebt over onze producten of onze service, dan kan je contact met ons opnemen via het contactformulier. Je ontvangt van je klacht geen ontvangstbevestiging, maar we zullen zo spoedig mogelijk inhoudelijk reageren, vaak al binnen 1 werkdag maar uiterlijk binnen 14 dagen. 

Wij zullen er voor zorgen dat je klacht naar tevredenheid wordt opgelost, ben je onverhoopt toch niet tevreden over onze klachtafhandeling, dan kun je een klacht indienen bij de Geschillencommissie Thuiswinkel. Dit kan per post t.a.v. 


Geschillencommissie Thuiswinkel
Postbus 90600
2509 LP Den Haag 

of digitaal op www.sgc.nl. Ook kun je gebruik maken van het klachtenformulier op de consumentenpagina van de website van www.thuiswinkel.org.

 

Geschillencommissie Europa

Ook kun je een klacht indienen bij de Online geschillenbeslechting van de Europese Commissie. Via http://ec.europa.eu/consumers/odr/  is deze te bereiken.

Please wait...

Continue shopping View cart & checkout
Continue shopping View cart & checkout