Het belang van een goed hemd

Het belang van een goed hemd

Roel Wolbrink: Noshirt is het ultieme ondershirt. 

Noshirt is het ultieme ondershirt. Niet zichtbaar. Sluit aan op jouw bewegingen. Het shirt heeft een diepe V en doet recht aan de geschiedenis van het hemd en de kleding die je draagt. Want even terug in de geschiedenis. Vroeger had een huis geen CV. Droeg je minimaal een wambuis, een soort vest, binnenhuis met eventueel een jas en zelfs een overjas als je naar buiten ging. Een heer stond niet graag in zijn hemd. Letterlijk en figuurlijk. Een hemd was vroeger onderkleding. Gemaakt van linnen of van sneller drogend katoen. Het overhemd is dus eigenlijk al een hemd. 

Dat we tegenwoordig in de zakenwereld vaak alleen in een overhemd lopen en het jasje al snel op een haakje hangen (liever op een hanger) als we binnen komen pleit voor mooi gemaakte hemden met fraaie parelmoeren knopen, verfijnde naden een kraag die mooi blijft staan. Bovendien is de pasvorm van het (over)hemd dan nog belangrijker. Jouw hemd moet de klasse uitstralen dat je gerust in je hemd kan staan.  

Maar laten we eerlijk zijn, de temperatuur is in de meeste kantoorgebouwen constant te laag. Alleen in een hemd lopen is vaak gewoon te koud. Bovendien als jij zweet, en dat doen we allemaal, dan wil je juist dat een ondershirt jou en jouw hemd beschermt. Een ondershirt is dus wel haast verplicht. Maar dan moet deze wel een echt een privé genot zijn en nooit zichtbaar zijn. 


Dus wil je niet dat jouw ondershirt zichtbaar boven je sluitknoop uitkomt. Een diepe V zorgt ervoor dat dit niet gebeurt. Andere eisen die je aan je ondershirt stelt is dat deze niet doorschijnt onder een wit hemd. Niks lelijker dan dat te dikke randje van de kraag die zichtbaar is door je hemd heen of door de mouwen je biceps op een verkeerde manier geaccentueerd. Door te kiezen voor een huidskleur ondershirt voorkom je dat. En ja dat lijkt voor de spiegel niet heel sexy, daar zijn we het over eens. Maar het gaat om dat jij de hele dag er goed en krachtig uit ziet en gerust in je overhemd kan staan. Een ondershirt is ervoor dat jij de hele dag kan doen en laten wat je wilt. Het juiste overhemd zorgt ervoor jij er verzorgd en vol overtuiging uitziet. En dat begint met dat eerste kledingstuk in de ochtend. Always be prepared. Dat is het adagium van iedere gentleman. 

Roel Wolbrink

 
 
 
Roel Wolbrink
Schrijver van Het Blauwe Boekje en eigenaar van New Tailor


Even geduld a.u.b.

Verder winkelen Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen Naar kassa en afrekenen